Site Loader

У Черкаській області, з 5 по 11 лютого 2024 року стартує інформаційно-роз’яснювальний тиждень присвячений Всесвітньому дню боротьби проти раку.

Управлінням спільно з обласним Центром контролю та профілактики хвороб та Черкаським клінічним центром онкології напрацьовано план заходів до Всесвітнього дня боротьби проти раку у 2024 роціта інформаційно-роз’яснювального тижня (з 5 по 11 лютого 2024) у Черкаській області.

На виконання цього плану заходів керівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги та закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу доручено запросити осіб, віднесених до груп ризику найпоширеніших видів онкологічних захворювань для проведення позачергового профілактичного огляду, проведення безоплатної виїзної діагностики онкопатології у віддалені територіальні громади області та проведення щеплень проти грипу.

Інформація щодо проведення заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби проти раку розміщуватиметься на сайтах, сторінках соцмереж закладів охорони здоров’я та у засобах масової інформації.

Онкологічний скринінг -це комплексне обстеження для виключення або підтвердження наявності змін чи пухлини. Він дозволяє виявити рак тоді, коли лікування має найбільшу ефективність.

Програма медичних гарантій покриває усі види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією. Від діагностики до лікування та реабілітації й паліативної допомоги.

Post Author: Адміністрація